Dejen er som et blankt canvas, altså en helt plan vanilje dej som jo faktisk smager meget godt i sig selv. Men når jeg laver den så plejer jeg gerne at hælde dejen i 3 - 4 små skåle, og vende nogle forskellige goodies ned i hver skål. For så bliver det hele pludselig meget mere spændende, og man kan også ende med at se totalt overskuds agtig ud og når man servere 3 - 4 forskellige muffins til eftermiddaskaffen. Det ligner jo for gæsterne at du har slidt og slæbt ude i køkkenet for at stille an med en masse forskellige muffins, men i realiteten har du måske kun stået og arbejdet (hvis man da kan kalde så nem en opskrift for arbejde) i max 10 min.
Nogle af mine favorit mix-ins er:
1. Snickers muffins (1 x grunddej, 50 g saltede peanuts, 50 g chokolade og 50 g karameller)
2. Jordbær og hvid chokolade
2. Jordbær og hvid chokolade
4. Straciatella (150 g hakket chokolade)
5. Citron måne muffins (1 x grunddej smagt til med revet skal og saft fra 1 citron og pyntet med citron glasur)
7. Piña colada (1 x grunddej 1 ds. ananas tern, 100 g ristet kokosmel og penslet med malibu rum når de er bagt)
8. Hindbær og hvid chokolade
9. Confetti muffins (1 x grunddej 5 spsk. farverig krymmel)
10. Snicker doodle muffins (1 x grunddej, 150 g karameller og drysset med kanelsukker inden de bages)
11. Pære og valnød
Der her var så mine yndlings ting at komme i den her muffin dej, men hvad med alle jer Sultne Studerende derude, hvad ville i komme i en dej som denne hvor kun fantastien sætter grænser?
Muffin grunddej ca. 12 stk:
120 g sukker
120 g smør
2 æg, sammen pisket
120 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
Forvarm ovnen til 180 grader
Pisk nu sukker og smør lyst og luftigt.
Hæld nu 1/3 af ægget i sukkermassen til det er helt inkorporeret.
Nu blandes alle de tørre ingredienser og ca. 1/3 af de tørre ingredienser piskes i dejen.
I kan nok godt gætter hvordan resten af dejen laves, for nu piskes der endnu 1/3 æg i dejen efterfulgt af 1/3 mel, og til sidst piskes den sidste tredjedel æg og mel i dejen.
Nu er det tid til at være kreativ med fyldet i muffinsne, eller man kan lade dem være nogle neutrale vanilje muffins.
Fom nu dejen i nogle muffinforme og bag dem i ca. 15 min. eller til de er gennembagte
Fantastisk idé!
SvarSletDet koncept er jo genialt!!!
Vil prøve at finde en neutral opskrift til grunddejen, der passer ind i mine spisevaner (uden sukker og mel) og så er der da lige et par versioner der skal testes!! :-D
Tak for ideen! :-)
God idé med disse forskellige velsmagende muffin :-)
SvarSletFik helt lyst til at bage nogen med det samme.
God Mors aften.