mandag den 8. august 2011

KORTELETTER MED KRYDDERPANERINGG, HASSELBACH KARTOFLER OG FINTHAKKET SALAT

For et par uger siden var min svigermor på ferie i Sydfrankrig (hvilket betød to uger for mig og kæresten som hundesittere til en dejlig stor bamse af en border collie)

Da min kærestes mor så kom for at hente hunden igen havde hun de her kæmpe store hvidløg med hjem til os, og behøver vist næppe at sige at det var noget der i den grad blev sat pris på i det lille hjem




I går havde vi så fundet nogle koteletter frem fra fryserens gemmer og til det havde den kære mand pænt spurgt om ikke jeg ville lave "de der kartofler med rillerne i" og det kan man da næsten ikke sige nej til. Så i går stod menuen på koteletter med sprød krydderpanering, hasselbach kartofler, fint hakket salat og lidt brun sauce

Hasselbach kartofler med lidt olie og hvidløg

Aftenens talerken (dog uden sauce)


Hasselbach kartofler:
ca. 3 - 4 kartofler pr. person
Olie
1 fed af hvidløget fra svigermor, presset (nok 2 - 3 alm. da de her fed er rigtig store)
Salt og peber


Skræl kartoflerne og skær en masse riller i dem, dog uden at skærer helt igennem
Kom kartoflerne i en pose sammen med salt, peber, hvidløg og olie og bland det hele godt sammen
Bag kartoflerne i ovnen ved 200c i ca. 30 - 45 min.
Imens kartoflerne er i ovnen laves salaten og kødet


Koteletter med krydderpanering:
1 pk. koteletter
Mel
2 æg
Rasp
Parmesan
Oregano
Peber
Fedtstof til stegning


Stil 3 tallerkener frem, kom mel i den ene, to samenpiskede æg i den anden og i den tredje blandes rasp, parmesan, oregano og peber*
Vend først koteleterne i mel, derefter i æg og til sidst i rasp-blandingen
steg koteletterne gyldne på en pande (det kan godt betale sig at vende dem nogle gange undervejs da stegeskorpen bliver mere ensartet og ikke branker ligeså nemt)


*der er ikke mål til rasp-blandingen da det kommer an på den individuelle smag, kam man lide smagen af parmsan kan man komme i til man selv finder det passende, kan man ikke kan man komme lidt mindre i eller helt udlade det. de udover er der ikke blevet smagt til med salt da parmesan er en ret salt ost

 

0 kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...