Weekendens mad har i denne uge stået i Italiens tegn, det begyndte fredag aften med en lille omgang spaghetti og kødboller (selvfølgelig med tilhørende hvidløgs brød)
Gratinerede kødboller i tomatsauce:
Kødbollerne:
500 g hakket oksekød
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, knust
1 ½ håndfuld rasp
½ håndfuld revet parmesan
1 god håndfuld urter, finthakkede (brugte oregano)
Salt og peber
Alle ingredienserne til kødbollerne blandes sammen til en blød fars
Form farsen til kugler på størrelse med bordtennis bolde og steg dem på en pande*
Tomatsaucen:
1 ds hakket tomater
1 løg, hakket
2 - 3 fed hvidløg, groft hakket
1 bdt. basilikum
Salt og peber
Varm lidt oliven olie op i en gryde og steg løg og hvidløg indtil de begynder at blive klarer
Tilsæt tomater, basilikum og salt og peber og lad det småkoge i ca. 5 min.
Find stavblenderen frem og kør den igennem saucen indtil den når en ensartet masse
Herefter koges saucen lidt ind og så er den ellers done
Når både kødbollerne og tomatsaucen er færdig skal retten ellers bare samles og smides i ovnen
Lidt tomatsauce hældes ud i bunden af et ildfast fad, kødbollerne kommes i og endnu lidt tomatsauce hældes over.
Tilsidst kommes lidt ost på toppen og fadet kommes i ovnen ved 200 grader mens pastaen koger (eller indtil osten begynder at blive lidt gylden)
* Man kan evt. stege en lille prøve kødbolle på panden hvis man ikke har lyst til at smage på den rå fars når der skal justeres lidt på kødbollesmagen
0 kommentarer:
Send en kommentar