fredag den 4. november 2011

DOMINO'S PIZZA KLON



Todd Wilbur er kendt som lidt af en "food hacker" og hvis man ikke allerede kender ham bør man i den grad tjekke hans nye program "Top Secret Resipes" ud (det kan ses på nettet her)

I sidste uge handlede afsnittet om Domino's Pizza hvor han prøvede at klone en af deres pizza'er, og når man har en kæreste der er bare lidt mere end vild med de pizza'er man kan få hos Domino's og når man bor bare rigtig langt væk fra den nærmeste Domino's pizza ja så skulle Todd Wilburs opskrift jo selvfølgelig afprøves.......og det var manden mildest talt tilfreds med og som en ægte kender, ja så må man jo stole på ham nå han siger at man næsten ikke kommer tættere på en rigtig Domino's i ens eget køkken.

Lavede både mandens yndlings pizza med godt med peproni og et hvidløgsbrød

Efter dejen er blevet æltet godt sammen i foodprocessoren

Pizza saucen klar til brug (billedet blev lidt diset da saucen stadig var lidt varm)

Hvidløgsblaningen klar til at blive smurt på dejen før den kommer i ovnen

Pizza dej:

473 ml lillefingervarmt vand
3 spsk. sukker
1 tsk. tørgær
368 g mel
340 g mel med højt gluten indhold
2 tsk. salt
3 spsk. vegetabilsk olie
1 kop majsmel (det grove) til at udrulle dejen i.

Opløs sukker og gær i vand

Kom mel og salt i en røremaskine med dejkrog.

Når gærblandingen begynder at skumme hældes det ned til melet sammen med olie

Rør dejen sammen indtil alle ingredienserne er blandet sammen.

Dejen æltes herefter i 5 min med dejkrogen og kommes derefter i en plastikpose

Lad dejen hæve i køleskabet i op til 2 dage*.

Pizza sauce:

1 ds. tomater, hakkede
2 ½ kopper tomat puré
4 tsk. sukker
1 tsk. vegetabilsk olie
1 tsk. salt
1 tsk. peber
1 tsk. hvidløgspulver (ikke salt)
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret meriam
½ tsk. tørret basilikum
½ tsk. cayennepeber.

Kom alle ingredienserne i en lille gryde og var saucen op ved middelvarme

Når den når kogepunket skrues der ned for varmen og saucen for lov til at stå og småsimre i en lille times tid

Herefter er den klar til at komme på pizzaen eller i en lille last boks til senere brug.

Hvidløgs smør:

½ kop margarine
½ kop parmesan
2 tsk. tørret persille
2 ½ tsk. hvidløgspulver (ikke salt)
1 lille nip salt.

Smelt margarinen og lad det køle lidt af

Kom resten af ingredienserne og rør det godt sammen.

Samlings arbejdet:

Når pizzaen skal laves forvarmes ovnen til 250 grader

Herefter deles dejen i 2 og formes til 2 kugler på en let majsmel drysset overflade

Rul begge kugler ud til de er ca. 35 cm i diameter

Kom et tyndt lag sauce på den ene og kom revet ost over og ellers det fyld man nu godt vil have på

Den anden bund pensles med hvidløgs smørret

Nu skal bundene ellers bare bages i små 8 min. eller indtil de begynder at blive gyldne.


*Ja det lyder som meget besvær for en pizza, men det var alle anstrengelserne værd

4 kommentarer:

  1. Jeg bruger google chrome og kan desværre ikke se dine billeder, lyder ellers spændende med den pizza :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det har skam ikke noget med google chrome at gøre, det er et levn fra da jeg fik flyttet siden over på sit eget domæne, så var der mange billeder på ældre indlæg som blev slettet. Men bare rolig jeg arbejder på at finde billederne igen og opdatere indlægene løbende når jeg kan

      Mange hilsner Trine

      Slet
  2. Når du bruger måleenheden "kop", mener du så en amerikansk "cup"?

    SvarSlet
    Svar
    1. På sin vis ja opskriften fra Todd Wilbur bruger måleenheden "cup" men da jeg ikke lå inde med et amerikansk målebæger brugte jeg som angivet i min opskrift en ganske alm. kop

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...