Årets konfekt udbud, pistacie juletræer, abrikoskuler og bounty kugler |
I år skule der jo selvfølgelig også laves lidt konfekt, og ja det blev da vist nok lige lavet lidt sent da jeg desværre var nødt til at aflyse den konfekt hygge dag jeg havde med dejlige tøser fra gymnasietiden, men heldigvis er der da lige nogle dage til jul endnu så jeg var da heldigvis ikke for sent ude.
Jeg må indrømme at jeg ikke er er helt glad for marcipan, så det fik kæresten selv lov til at stå og hygge sig med så han kunne få sig nogle marcipan kugler med nougat og chokolade mens jeg lavede pistacie juletræer, abrikos kugler og bounty kugler (en opskrift jeg faldt over på denne blog)
Abrikos kugler:
(den her opskrift er mest af alt taget lidt på slum, men prøver at skrive en ca. opskrift)3 små poser med tørret abrikoser
½ håndfuld kokosmel
1 sjat juice (kan erstattes af vand)
Jeg havde også lidt pistacie nødder liggende så de blev også lige smidt i (efter de var blevet hakket)
Smeltet chokolade
Hak abrikoserne meget fint
Bland de hakkede abrikoser sammen med kokos, pistacie og juice
Blandingen skal kunne formes til kugler meget nemt, men de å hverken være for tørre eller for våde
Nu skalkuglerne bare dyppes i smeltet chokolade og så er de ellers done (hvis de da ikkelige skal pyntes lidt først)
Pistacie juletræer:
200 g marcipan1 dl piskefløde
200 g hvid chokolade
50 g usaltede pistacienøder, hakkede
100 g mørk chokolade
Hak den hvide chokolade fint og varm en op sammen med fløden under omrøring.
Afkøl cremen lidt i køleskabet mens resten gøres klar.Rul marcipanen ud i en firkant (ca. 12 x 25 cm)
Pisk cremen stiv med en el-pisker indtil der kan dannes toppe.
Smør cremen på marcipan bunden, drys med hakkede pistacie nødder og sæt bunden på køl.
Når bunden er kold udskæres den i trekanter og bunden dyppes i smeltet chokolade
Bounty kugler:
1 dåse kondenseret mælk (den sødet slags)250 g kokosmel
Chokolade til overtræk
Kom kokosmel og kondenseret mælk i en skål og rør det godt sammen.
Form nu kokosmassen til kugler (eller små bounty barer) og stil dem på køl i små 10 min.
Nu er der bare tilbage at overtrække de afkølede bounty kugler med chokolade
uhm! er det hjemmelavet?
SvarSletJa det er det i hvert fald ^_^
SvarSletHej. Jeg er ved at lave dine pistacie juletræer. Jeg tror jeg har pisket cremen for meget, da den næsten er som smør når jeg rører ved den. Betyder det noget, eller skal den være sådan? Det smager fint af hvid chokolade.
SvarSlet