Ja jeg bliver så lige i det søde hjørne og kommer med endnu en lille julegodte, denne gang er det en opskrift på flødekarameller jeg lige vil dele.Det er egentlig ret lang tid siden jeg har lavet dem og har bare haft billederne ligende på computeren og glemt alt om dem. Men nu er de fundet frem igen så her kommer opskriften på flødekarameller som jeg har fra
Det søde liv
|
Alle ingredienserne kommes i gryden |
|
Når karamellen er gylden og tyk er den færdig |
|
Karamellen hældes i engangsbøtter og stilles til afkøling |
|
Efter afkøling skal karamellen skæres i mundrette bider og pakkes ind
|
Flødekarameller*:
½ liter fløde
250 g sukker
125 g glukosesirup
Alle ingredienserne kommes i en tykbundet gryde og koges sammen under omrøring ved middel til svag varme.
Når karamellen er kogt så meget ind så den begynder at være gylden og slipper grydens bund er den færdig.
Det kan god tage ret lang tid før karamellen er færdig kogt.
Nu skal karamelmassen hældes over i en firkantet beholder hvor den skal køle af.
Når karamellen er kold skæres den i mundrette stykker der bagefter pakkes ind enkeltvis**
* Karamellerne er i den grad lækre hvis de har ligget et koldt sted (f.eks. i køleskabet) et stykke tid inden de skal spises da de så bliver lidt dejlig hårde
**Man kan købe noget cellofan hvis det skal være lidt fint, men jeg brugte bare noget bagepapir jeg havde liggende i køkken skuffen
mmmm...... <3 I want !!
SvarSlet