Kylling tikka, ris, rodfrugts kugler og raita |
Det er jo som bekendt meget oppe i tiden det med at man så vidt muligt skal undgå mad spild, og jeg er da også enig i at det er en god ide at prøve at stække made lidt længere af og til hvis det er muligt - et plus ved dette er jo at der er penge at sparer ved at strække ens rester, og at spare penge ja det er i den grad noget en sulten studerende kan lide.
Så i "stop spild af mad ånden" kommer der her en lille idé til hvad man kan gøre hvis man står og har en rest bagte rodfrugter eller lignende tilbage fra gårsdagens aftensmad, for så kan man som mig lave en lille rodfrugts-happer som man enten kan bruge som en lille snack, eller som jeg valgte at gøre bruge den som en del af et lille indisk aftensmåltid.
Rodfrugts kugler:
En rest bagte rodfrugter1 æg
Lidt mel
Salt og peber
Spidskommen, stødt
Vegetabilsk olie - til at stege dem i
Panering:
Æg
Mel
Rasp
Mos rodfrugterne, bland evt. lidt moste kogte kartofler i hvis man også har en rest af dette tilovers.
Rør æget ind i mosen sammen med lidt mel (et par spiseske fulde) for at binde mosen lidt sammen
Smag til med salt og peber og godt med spidskommen- jeg kom ret meget i da jeg synes at spidskommen virkelig skal smage igennem.
Herefter røres det hele godt sammen og trilles til kugler
Nu skal der paneres, så først vendes kuglerne i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst vendes de i rasp.
Til sidst steges/ friteres kuglerne i vegetabilsk olie indtil de er gyldne og sprøde
0 kommentarer:
Send en kommentar