Her i weekenden gik det ligepludselig op for mig hvor lang tid siden det er jeg har bagt andet end min "go to" opskrift på brød "Verdens nemmeste boller". Det besluttede jeg mig for at gøre noget ved, så mel og gær blev hevet frem fra køkkenskabene og vupti, så var det lille hjemme bageri ellers igang med at kreer boller til både madpakken og den søde tand.
En omgang dej til choko-appelsin scones |
Choko-appelsin scones:
500 g mel
1 tsk. salt
1½ spsk. bagepulver
125 g margarine/ smør
3 ½ dl kærnemælk
3 spsk. sukker
100 g chokolade
1 appelsin, kun skallen
(æg til pensling + lidt sukker til at strø over)
Forvarm ovnen til 200 graderSi melet sammen med salt og bagepulver ned i en skål
Kom fedtstoffet i melblandingen og ælt det godt sammen (når tekstureren minder lidt om revet parmesan er det færdigt)
Hak chokoladen og riv appelsinskallen og vend det sammen med sukkeret ind i dejen.
Til sidst hældes kærnemælken i og dejen æltes sammen (ikke for meget det skal bare lige kunne samles til en kugle)
Rul dejen ud til en pølse og skær den i skiver på ca. 3 - 4 cm og læg dem på en bageplade.
Pensel sconesne med sammenpisket æg, drys med sukker og bag dem i ovnen i ca. 15 - 20 min
Minirugbrød blev det skam også til |
Årh det ser lækkert ud, bliver helt sulten :-)
SvarSletKH